Printed From:

Antibiotikum és probiotikum kapcsolata

Az antibiotikum baktériumok vagy gombák által termelt, illetve szintetikusan előállított olyan anyag, mely más baktériumok szaporodását gátolja, vagy azokat elpusztítja. Habár az antibiotikum a legfontosabb és leghatásosabb gyógyszereink közé tartozik, azonban szedésével együtt jár, hogy nem csak a megcélzott kórokozót pusztítja el, hanem mindazokat, a szervezet számára nagyon fontos mikrobákat is, amelyekre a mindennapi életünkben szükségünk van egészségünk megőrzése érdekében. 

A bélflóránkban élő mintegy 500, különféle baktériumfaj pótolhatatlan az emberi szervezet kiegyensúlyozott működése szempontjából. Ezek a kis baktériumok az étkezések során jutnak az emésztőrendszerbe, ezért a bélflóra harmonikus összetételéhez fontos, hogy étrendünk a szükséges összetevőket a megfelelő mennyiségben tartalmazza. Az antibiotikum-kezelés gyengíti a bélflórát, ami számos kellemetlen következményt vonhat maga után. A legsúlyosabb tünet az antibiotikummal kezelt betegeknél, hogy közel 20-30%-uk a kezelés alatt vagy után hasmenéstől szenved, ami egyértelműen jelzi az egészséges bélflóra károsodását. Ezért is fontos antibiotikum kezelés során a probiotikumok használata.

A probiotikum

A probiotikumok a jótékony hatású baktériumok közé tartozik. Javítják a bélflóra működését, segítik a bélflóra regenerálását annak különböző eredetetű károsodása esetén, ezáltal segíthetik az egész szervezet gyorsabb regenerálódását. A Normaflore probiotikum különösen hatékony, korszerű probiotikum, amely bizonyítottan javítja a bélflóra hatékony működését az antibiotikum-kezelések során is. A Normaflore probiotikum segítheti a hatékonyabb gyógyulást és a gyorsabb felépülést, így egy betegség után Ön is hamarabb térhet vissza a régi kerékvágásba. A vény nélkül kapható probiotikumok közül a Normaflore gyógyszer minőségű, probiotikum tartalma egyedülálló, ráadásul az innovatív, nem törékeny műanyag ampulla csak természetes hatóanyagot tartalmaz.

Mi a Normaflore? Tájékozódhat az antibiotikum és probiotikumok kapcsolatáról, az antibiotikumok szedésének szabályairól. Ismerje meg, mi a bélflóra szerepe.