Printed From:

Az antibiotikum szedésének 3 aranyszabálya

  • Antibiotikum szedése csak recept alapján történjen
  • Antibiotikum szedése során vegye be az orvos által előírt teljes mennyiséget
  • Antibiotikum szedése mellett probiotikum szedése ajánlott

Életünk során szinte mindannyian szedünk antibiotikumot, ezért nagyon fontos, hogy ilyen esetben betartsunk bizonyos szabályokat.

Az antibiotikumok komoly gyógyszerek! Antibiotikum szedése csak orvosi ajánlás alapján történhet, kizárólag bakteriális fertőzés esetén. Ezért önhatalmúlag soha ne döntsük el, hogy valamilyen hasonló tünetre ugyanazt a korábban felírt gyógyszert szedjük be, minden esetben kérjük ki az orvos tanácsát!

Szedje be a teljes előírt mennyiséget! Sokan nem veszik elég komolyan ezt az előírást. Ha már jobban érzik magukat, akkor hajlamosak megfeledkezni a betegségükről, és abbahagyják az antibiotikum szedését. Ennek azonban súlyos következményei is lehetnek.

Antibiotikum kezelés alatt probiotikum szedése ajánlott! Az antibiotikum-kezelés gyengíti a bélflórát, ami számos kellemetlen következményt vonhat maga után, gyakori mellékhatása a hasmenés. A probiotikumok jótékony hatású baktériumok, amelyek javítják a bélflóra működését, erősítik az immunrendszert és segítik a vitaminhiány megszűnését. Ha egy bakteriális fertőző betegség után gyorsan szeretne talpra állni, akkor az antibiotikum kúra teljes ideje alatt használjon probiotikumot!”

Az antibiotikus kezelésről további információkért kérje kezelőorvosa segítségét!

SAHU.BCL.16.09.0340n (2017.07.20.)

Mi a Normaflore? Tájékozódhat az antibiotikum és probiotikumok kapcsolatáról, az antibiotikumok szedésének szabályairól. Ismerje meg, mi a bélflóra szerepe.