Printed From:

Miért hat rám máshogy az antibiotikum?

A hiba nem az Ön készülékében van…

Minden ember más, és talán nincs is olyan dolog a világon, amely pontosan ugyanúgy hatna két különböző személyre. Mivel az emberi szervezet nagyon egyedi, igen bonyolult és roppant összetett rendszer, ezért nem kell csodálkoznunk, ha másképpen reagálunk egy-egy gyógyszerre vagy kezelésre, mint a testvérünk, az édesanyánk, barátaink vagy a szomszéd néni.

Az emberek bélflórája az ujjlenyomathoz hasonlóan mindenkinél más és más. Ezért teljesen természetes, hogy testünk egyedi válaszrendszerrel reagál például az antibiotikumokra, és a mellékhatások megjelenésében egy-egy tünetre különösen érzékenynek mutatkozunk, más panasz pedig egyáltalán nem is jelentkezik esetünkben.

Amikor antibiotikumot szedünk fertőző betegség kezelésére – természetesen csak miután kikértük orvosunk véleményét–, érdemes elolvasnunk a betegtájékoztatót, és pontosan áttekinteni, milyen mellékhatásokra kell felkészülnünk.

Az antibiotikum nemcsak a betegség kórokozóit, hanem a bennünk élő jótékony baktériumokat is elpusztítja, így a bélflóra egyensúlya felborul. Ennek következtében a következő, leggyakoribb mellékhatások jelenhetnek meg:

 • hányás,
 • hányinger,
 • hasmenés,
 • puffadás és emésztési zavar,
 • hasi fájdalom,
 • étvágytalanság.

Emellett olykor előfordulhatnak bizonyos allergiás reakciók is, melyek esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulnunk:

 • csalánkiütések,
 • köhögés, zihálás,
 • száj- és torokduzzanat, ami légzési nehézségeket okozhat.

A felsorolt leggyakoribb antibiotikum-mellékhatások kialakulásának esélyét csökkenthetjük! Amikor antibiotikumot szedünk, előre kell gondolkodnunk, hogy gondoskodhassunk bélflóránk védelméről is, hiszen így a gyomor és bélrendszeri mellékhatások megjelenésének lehetőségét mérsékelhetjük. A Normaflore probiotikum képes az antibiotikum okozta bélflóra károsodás megelőzésére, a bélflóra egyensúly visszaállítására, a hasmenés kockázatának csökkentésére.

A panaszok elkerülése érdekében a gyógyszertárból már az antibiotikummal együtt beszerezhetjük a Normaflore belsőleges szuszpenziót, mely hazánk legnépszerűbb probiotikus gyógyszere. Az ampullánként 2 milliárd Bacillus clausii spóra ellenáll a gyomorsavnak és az emésztőenzimeknek, épségben eléri a bélflórát, ezért ott hat, ahol kell. A különlegesen ellenálló Bacillus clausii a természetben előforduló és feltételezhetően a bél normál flórájában is megtalálható jótékony baktériumfaj, nem kell tehát aggódnunk a termék összetételét illetően.

A Normaflore család 4 irányú védelmet nyújt antibiotikum-kúra esetén, mivel:

 • megelőzi az antibiotikum okozta bélflóra károsodást
 • csökkenti a hasmenés kialakulásának esélyét
 • helyreállítja a bélflóra egyensúlyát
 • hozzájárulhat a szervezet védekezőképességéhez.

Annak érdekében, hogy a tudományosan igazolt, pozitív Normaflore-hatások ránk is érvényesek legyenek az antibiotikum-kúra során, feltétlenül fontos, hogy már az antibiotikumos kezelés első napjától kezdődően szedjük a Normaflore-t is. Folytassuk a kezelést egészen az antibiotikum-kúra végéig, vagy az azt követő legfeljebb egy hétig, pontosan úgy és abban a mennyiségben, ahogyan az a betegtájékoztatóban feltüntetésre kerül.

Normaflore adagolási útmutató

Mit kell tennünk tehát, ha el akarjuk kerülni az antibiotikumok szedésekor fellépő, bélflórát károsító hatásokat és az ezekből következő kellemetlen mellékhatásokat?

 1. Szerezzünk be tudományosan igazolt hatású Normaflore probiotikumot!
 2. Olvassuk el a betegtájékoztatót, és fogadjuk meg annak tanácsait különösen az adagolással kapcsolatosan!
 3. Vegyük be a Normaflore-t már az antibiotikum-kúra első napján!
 4. Szedjük végig a Normaflore-t az antibiotikum-kúrával párhuzamosan!

Ha a fenti szabályokat Ön is betartja, akkor biztos lehet benne, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy csökkentse az antibiotikum-kúra lehetséges mellékhatásait. Bélflórája biztonságban lesz, és a megfelelő védelemnek köszönhetően elkerülheti a bélflóra károsodásából fakadó panaszokat.

Miért hat rám máshogy az antibiotikum?

 

 

 

Próbálja ki a citrus ízesítésű Normaflore Max probiotikumot, amely tasakonként 6 milliárd Bacillus clausii spórával az eddigi legmagasabb hatóanyag-koncentrátumú Normaflore probiotikum a felnőtt igényekhez igazítva. Bevétele a szuszpenzió forma miatt egyszerű és kényelmes.

 

 

 

 

SAHU.BCL.16.09.0340p (2017.09.25.)