Printed From:

Van-e lehetőség a kisgyerekkori fertőzések kivédésére?

Persze, van, de korlátozottan. A teljes elkülönítés, a steril környezetben való nevelés nem járható út és értelme sincs. A védekezés első és legfontosabb lépése a kor szerinti védőoltások beadatása.

A gyermekkorban nagyon gyakori, enyhe lefolyású, de mégis sok gondot okozó vírusfertőzések, pl. nátha vagy a lázzal járó felső légúti hurut ellen azonban még nincs hatékony megelőzési stratégia. Ezekben a megbetegedésekben az antibiotikumok hatástalanok, sőt inkább csak kárt okoznak. Küzdeni ellenük csak úgy lehet, ha a szervezetet tesszük minél ellenállóbbá, hogy kevesebb és enyhébb lefolyású fertőzést kapjon a gyermek. Erre alkalmasok az egészséges táplálkozás, a sok friss levegő, a testmozgás, a nyugodt, kiegyensúlyozott családi légkör és az elegendő alvás.

A bakteriális vagy vírusos hasmenés szintén gyakran előfordul a közösségbe járó gyermekeknél, akik egymástól gyorsan elkapják a szennyezett tárgyakkal vagy piszkos kézzel terjedő betegségeket. Hasmenés, hányás esetén csak kivételesen van szükség antibiotikum adására, annál fontosabb azonban a folyadékbevitel, ügyelni kell, hogy a kisgyermek ne száradjon ki, ezért folyamatosan itatni kell. A Normaflore Extra kiegészítő kezelésként való alkalmazása hasmenés esetén segít, hiszen visszaállítja a normál bélflórát ezáltal segíti a gyógyulást.

 

Néha azonban szükség lehet antibiotikumok adására is, de kizárólag a baktérium okozta fertőzések kezelésére. Sajnos erre nem indokolt esetben, például vírus okozta fertőzés esetén is sor kerülhet, pedig az antibiotikumok nem ártalmatlan szerek. A kórokozók hozzászokhatnak, és szükséges esetben esetleg hatástalanokká válnak, a gyermek szervezetét is megterhelik, mellékhatásaik vannak. Az egyik leggyakoribb mellékhatás az antibiotikum szedéséhez társuló hasmenés, azért alakul ki, mert az antibiotikum nem csak a betegséget okozó baktériumot, hanem a normális bélflórához tartozó jótékony baktériumokat is pusztítja. Ezért ajánlatos antibiotikus kúra esetén a 14-féle antibiotikum-hatóanyagnak ellenálló Normaflore probiotikumot adni a kisgyermeknek, amely a bélflóra helyreállítását segíti.

 

SAHU.BCL.18.05.0293d (2018.07.10.)

Ismerje meg a gyermekek belső védelmi rendszerét, a gyermekek számára készült Normaflore-t. Töltse le a Normafóka kifestőit. Bővítse tudástárát, tudja meg, mik a probiotikumok.

Utolsó módosítás: 2018.07.13.