Printed From:

Gyakran ismétlődő kérdések

Ha kérdései vannak

Szakértőinknek leggyakrabban feltett kérdések között lehet, hogy megtalálja azt, amit Ön is feltenne. Az adott válaszok és tanácsok átböngészése során pedig biztosan talál megszívlelendőt.

Mikor gondoljak arra, hogy a bélflórám nincs rendben?

A bélflóra egyensúlyának felborulásakor a bélflóra működése zavart szenved: nem tudja a legfontosabb feladatait ellátni, emellett a káros baktériumok szaporodásnak indulhatnak. A bélflóra egyensúlyának felborulására leggyakrabban hasmenés, puffadás,hasfájás, hányinger és a természetes védekezőképesség gyengülése miatt gyengeség, rossz közérzet, betegség utáni elhúzódó lábadozás, vagy visszatérő fertőzések utalhatnak.

Milyen vizsgálattal deríthető ki, hogy a bélflóra egyensúlya felborult?

A bélflóra károsodásának diagnózisa a tünetek, a panaszok, illetve az előző betegségek, illetve gyógyszeres kezelések alapján nagy biztonsággal felállítható. Egzakt módon tenyésztéssel igazolható, illetve speciális esetekben hidrogén-kilégzési tesztet végeznek.
A pontos diagnózis felállításában kérje a kezelőorvosa segítségét!

Milyen következményekkel jár, ha a bélflóra egyensúlyát nem állítom helyre?

A bélflóra károsodásakor zavart szenvedhet az emésztés, aminek emésztési panaszok, puffadás lehet a következménye. Csökkenhet a szervezet méregtelenítő funkciója, ami a káros anyagok tápcsatornában történő felszaporodásához vezethet. A szervezet B- és K-vitamin szükségletét nagyrészt a bélflóra által termelt mennyiség elégíti ki, ezért vitaminhiány is kialakulhat. A szervezet természetes immunrendszerének meggyengülése pedig visszatérő fertőzésekhez (húgyúti, vagy felső légúti fertőzések) vezet.

Miért probiotikumot használjak a bélflóra regenerálására?

A probiotikus gyógyszerek olyan mennyiségben tartalmaznak jótékony baktériumokat, hogy azok már néhány napos kúra alatt képesek a bélflóra egyensúlyának helyreállítására. A probiotikus étrend-kiegészítők és joghurtok is képesek a bélflórát kedvezően befolyásolni, de általában huzamosabban, nagyobb mennyiségben és folyamatosan, napi rendszerességgel kell fogyasztani őket ahhoz, hogy ezt a kedvező hatásukat kifejtsék.

Mikor érdemes probiotikumot szedni?

Antibiotikum-kezelések alatt, vagy után; vírusos vagy bakteriális bélfertőzés, hasmenés esetén; gyomorrontáskor; mással nem magyarázható haspuffadás, hasfájás, hányinger esetén a panaszokat okozó bélflóra károsodás kezelésére. Szükség lehet probiotikumok alkalmazására egyes krónikus bélbetegségek esetén is; illetve a természetes védekezőképesség erősítésekor is.

Hogyan kell szedni a probiotikumokat?

A probiotikumok alkalmazása kúraszerűen szükséges már az antibiotikum kúra kezdetétől, ill. hasmenéses tünetek megjelenésének első napjától, az betegtájékoztató alapján előírt mennyiségben. Antibiotikus kúra esetén a kúra első napjától annak teljes időtartama alatt és az azt követő legfeljebb 1 hétig, hasmenés esetén 5-7 napig ajánlott a Normaflore szedése.

A Normaflore, Normaflore Extra és a Normaflore Max adagolása

Napi adag 

Normaflore kapszula
(2milliárd /kapszula)

Normaflore belsőleges
szuszpenzió
(2milliárd /5ml)

Normaflore Extra
(4milliárd/5ml)

Normaflore Max
(6milliárd/tasak)

Csecsemőknek   1 műanyag tartály    
Gyermekeknek 2x1 kapszula 2x1 műanyag tartály 1 műanyag tartály  
Felnőtteknek 3x1 kapszula 3x1 műanyag tartály 1 műanyag tartály 1 tasak

Hol kaphatóak a probiotikumok?

Patikákban szinte valamennyi probiotikum kapható. Ha még nem ismeri őket, akkor kérje a kezelőorvosa, vagy a patikusa tanácsát, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztani.

Egyensúlyban vagyok? Olvassa el gyakran ismételt kérdéseinket, vagy kérdezze szakértőnket! Olvassa el az oldal használatával kapcsolatban a jogi, adatvédelem és felhasználási feltételeket. Ha eltévedt az oldalon, az oldaltérkép a segítségére lesz.

Utolsó módosítás: 2016.03.22.