Ha kérdései vannak

Szakértőinknek leggyakrabban feltett kérdések között lehet, hogy megtalálja azt, amit Ön is feltenne. Az adott válaszok és tanácsok átböngészése során pedig biztosan talál megszívlelendőt.

Milyen vizsgálattal deríthető ki, hogy a bélflóra egyensúlya felborult?

A bélflóra károsodásának diagnózisa a tünetek, a panaszok, az előző betegségek, illetve gyógyszeres kezelések alapján nagy biztonsággal felállítható. Egzakt módon tenyésztéssel igazolható, illetve speciális esetekben (pl. fruktózintolerancia, laktózérzékenység) hidrogén-kilégzési tesztet végeznek. 
A pontos diagnózis felállításában kérje a kezelőorvosa segítségét!

Miért probiotikumot használjak a bélflóra regenerálására?

A probiotikus gyógyszerek olyan mennyiségben tartalmaznak jótékony baktériumokat, hogy azok képesek a bélflóra egyensúlyának helyreállítására.

Mikor érdemes probiotikumot szedni?

Antibiotikum-kezelések alatt vagy után; vírusos vagy bakteriális bélfertőzés, hasmenés esetén; gyomorrontáskor; mással nem magyarázható haspuffadás, hasfájás, hányinger esetén a panaszokat okozó bélflóra károsodás kezelésére.

Hogyan kell szedni a probiotikumokat?

A probiotikumok alkalmazása kúraszerűen szükséges már az antibiotikum kúra kezdetétől, illetve hasmenéses tünetek megjelenésének első napjától, a betegtájékoztató alapján előírt mennyiségben. 

A Normaflore probiotikumokat antibiotikus kúra esetén a kúra első napjától annak teljes időtartama alatt és az azt követő legfeljebb 1 hétig, akut hasmenés esetén 5-7 napig ajánlott szedni.

A Normaflore szuszpenzió és kapszula, a Normaflore Extra és a Normaflore Max Instant adagolása

Napi adag

Normaflore belsőleges
szuszpenzió
(2 milliárd/5ml)

Normaflore kapszula
(2 milliárd /kapszula)

Normaflore Extra
(4 milliárd/5ml)

Normaflore Max Instant
belsőleges por tasakban

(6 milliárd/tasak)

Csecsemőknek 1-2 műanyag tartály
1 műanyag tartály
Gyermekeknek 1-2 műanyag tartály 1-2 kapszula 1 műanyag tartály
Felnőtteknek 1-2 műanyag tartály 2-3 kapszula 1 műanyag tartály 1 tasak

Hol kaphatóak a probiotikumok?

Patikákban szinte valamennyi probiotikum kapható. Ha még nem ismeri őket, akkor kérje kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze tanácsát, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztani.

SAHU.BCL. 18.05.0293 (2018.06.27.)

Utolsó módosítás: 2019.05.24.