Printed From:

Felnőtt hasmenés – ne csak a tüneteket kezeljük!

Bárhol, bármikor, tegyünk ellene…

A hasmenés a felnőtteket is éppúgy érinti, mint a legkisebbeket. Ha közösségbe járunk, utazunk, egyszerűen elmegyünk bevásárolni vagy kisgyermekeink vírusokkal térnek haza az oviból, máris veszélyeztetetté válhatunk. Nem kell megijedni, természetesen ettől még senkinek sem kell üvegbúra alá bújnia, és elszigetelődnie a külvilágtól, azonban jobb, ha felkészültek vagyunk, és tudjuk, hogyan kaphatjuk el a hasmenéses betegségeket, mit tehetünk ellenük, és hogyan kezelhetjük őket, ha már kész a baj.

Mikor hasmenés a hasmenés?

Akut vagy heveny hasmenésről beszélünk, ha 14 napnál rövidebb ideig, de naponta legalább háromszor van széklet, és az a megszokottnál hígabb. A krónikus hasmenés 14 napnál hosszabb ideig tart, és ez esetben feltétlenül orvoshoz kell fordulnunk, hogy a kiszáradás és egyéb szövődmények kialakulását elkerüljük.

A hasmenés gyakran a kisgyermekeket veszélyezteti, hiszen az ő immunrendszerük még nem készült fel annyi fertőzés ellen, mint a felnőtteké. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felnőttek nincsenek kitéve a hasmenéses betegségeknek, melyeknek nincs igazi szezonja, ezért bármikor el is kaphatjuk őket: életünk során szervezetünk újabb és újabb fertőzésekkel találkozik, immunrendszerünknek pedig folyamatosan tanulnia kell, hogyan védekezzen ezek ellen. A tanulási folyamat alatt könnyen kaphatjuk el a betegségeket, köztük a hasmenést is.

Mit tegyünk hasmenés ellen?

Ha felnőttként hasmenéses betegségünk lesz, az első és egyik legfontosabb dolog, amit általában automatikusan meg is teszünk, hogy megpróbáljuk megszüntetni a tüneteket: tehát például hasfogót veszünk be, és kíméljük gyomrunkat és pótoljuk a folyadékot. Ez a lépés fontos és szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a kellemetlenségek csökkenése mellett elkerüljük például a kiszáradás veszélyeit. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tünetek múlásával még egyáltalán nem biztos, hogy a probléma kiváltó okát is megszüntettük. Tennünk kell szervezetünk egészségéért, és nem szabad figyelmen kívül hagynunk, amikor olyan jelzéseket küld felénk testünk, mint a hasmenés, hiszen ennek biztosan megvan az oka.

Hogyan vegyük komolyabban a problémát, és tegyünk többet a tüneti kezelésnél?

A kellemetlen, és olykor már fájdalmas hasmenés és a bélflóra egyensúlyának felborulása között közvetlen kapcsolat van, ezért sem elég csak a tünetek megszüntetésére koncentrálnunk. A bélflóra egyensúlyának visszaállítása ilyen esetekben a hasmenés kezelésének igen fontos része lehet, mely a teljes regenerálódáshoz, közérzetünk javulásához nélkülözhetetlen.

Annak érdekében, hogy a probléma forrását is megszüntethessük, probiotikum szedésére is gondolnunk kell kiegészítő kezelésként, mely természetes segítséget nyújt jótékony baktériumokat tartalmazó összetételének köszönhetően. A hasmenés kezelése mellett tehát a bélflóra egészségének visszaállítása kiemelten fontos tényező, melyre az egyik igen hatékony segítség a Normaflore Extra probiotikum.

A Normaflore Extra vény nélkül kapható probiotikus készítményként, különlegesen ellenálló Bacillus clausii hatóanyagának köszönhetően elősegíti a bélflóra egyensúlyának helyreállítását, és ezáltal szervezetünk regenerálódását. Ha tenni akarunk egészségünkért, mindig követnünk kell a készítmény alkalmazási javaslatait: szedjük 5-7 napig, kúraszerűen, a hasmenés megjelenésének első napjától kezdve!

A Normaflore Extra a bélflóra helyreállításával segíti a szervezet hasmenés utáni regenerálódását, hogy Ön mihamarabb újra a régi lehessen. Ne hagyja, hogy megkeserítse mindennapjait a hasmenés, válassza a tünetmentes, teljes egészséget. Kombinálja a tüneti kezelést Normaflore Extrával, és szabaduljon meg a kínzó hasmenéstől!*

 

* Bakteriális vagy vírusos fertőzés okozta akut hasmenés
** Amennyiben szükséges

SAHU.BCL.16.09.0340j (2017.07.05.)