Printed From:

 

  • 4 milliárd jótékony baktérium
  • védőréteget képez
  • csökkenti a kórokozó baktériumok számát
  • helyreállítja a bélflóra egyensúlyát
 

Mikor beszélünk hasmenésről?

Ugye mindannyiunk számára ismerős a hasmenés kellemetlen tünete? Mindig a lehető legrosszabb helyen és a legrosszabb időben kap el minket. De mi okozza a hasmenést? Hogyan védekezhetünk a hasmenés ellen?

A hasmenésnek két típusát különböztetjük meg: a hevenyt és a krónikust. Tartós, egy hétnél tovább tartó tünetek esetén sürgősen orvoshoz kell fordulnunk! A heveny hasmenést számos tényező okozhatja, és legtöbbször recept nélkül kapható gyógyszerekkel gyógyítható. A hasmenésnek valamilyen kiváltó oka mindig van.

 

A hasmenés okai

A hasmenés okai között szerepel a baktériumok okozta ételmérgezés (pl.: Salmonella), a vírusok (pl.: Calici vírus), az antibiotikumok (felborítják a bél normális baktérium flóráját), a túlzottan nehéz, zsíros ételek (az emésztőrendszer enzimjei nem birkóznak meg a bevitt táplálékkal). A hasmenés okait természetesen mielőbb meg kell szüntetni. A tünetek súlyosságát csökkentheti és a betegség gyógyulását segítheti azonban, ha a bélben a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenül fontos „jótékony” baktériumok számát növeljük. Ezért is fontos, hogy a felborult bélflóránkat – aminek éppen a hasmenés az egyik tünete - helyreállítsuk probiotikus készítmények szedésével, például Normaflore Extrával.

** Amennyiben szükséges.

SAHU.BCL.17.04.0235 (2017.05.16.)

Utolsó módosítás: 2017.06.22.