Printed From:

Mi számít igazán, ha probiotikumot kell választani?

Egy antibiotikum-kúra során beszedett antibiotikum nemcsak a betegség kórokozóit, hanem a bennünk élő jótékony baktériumokat is elpusztítja, így a bélflóra egyensúlya felborul. Ekkor szükségünk van a bélflóra védelmét szolgáló probiotikumra, amely helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, így lecsökkenti a hasmenéses panaszok megjelenésének esélyét. Azonban nem könnyű feladat laikusként a probiotikumok közül választanunk. Az igazság az, hogy szakképesítés nélkül nincs olyan kézzel fogható és megalapozott tudásunk, vagy gyakorlati tapasztalatunk, mely a legfontosabb szempontok alapján, logikusan segíthetné a választást.

De akkor hogyan válasszunk probiotikumot? Az alábbi szempontok segíthetik a döntést, hogy Ön is szakavatott szemmel vizsgálhassa a gyógyszertárak polcainak kínálatát:

  1. Ki a beteg?

Az első és legalapvetőbb szempont, hogy ki az, akinek szüksége van probiotikumra antibiotikum-kúra miatt. Ugyanis a bélflórát tekintve alapvető különbségek vannak a felnőttek és a gyermekek között, így a megfelelő hatékonyság eléréséhez szükséges jótékony baktériumok száma is eltér. A Normaflore család termékei között megtalálhatóak mind a csecsemők, mind a felnőttek számára ideális mennyiségű probiotikus törzset tartalmazó készítmények.

 

 

A Normaflore 2 milliárd Bacillus clausii-t tartalmazó belsőleges szuszpenzió már csecsemőkortól is adható. Csecsemőknek és gyermekeknek a szükséges napi adag 1-2 műanyag tartály, ami 2-4 milliárd jótékony baktériumnak felel meg.

 

 

 

A Normaflore Max por az eddigi legmagasabb hatóanyag-tartalmú Normaflore probiotikum, kifejezetten a felnőtt igényekhez igazítva. Naponta egy tasak, ami 6 milliárd Bacillus clausii-nak felel meg, fedezi a felnőttek napi probiotikum szükségletét antibiotikum-kúra esetén.

 

 

 

 

  1. Hatékonyság

Egy probiotikum akkor lehet igazán hatékony, ha képes elérni a bélrendszert és ott ellenállni az antibiotikumoknak, így végül képes visszaállítani a bélflóra egyensúlyát. A Normaflore család készítményei ellenállnak a gyomorsavnak, az emésztőenzimeknek és a hőnek is, így képesek sértetlenül lejutni a bélrendszerbe és ott kifejteni hatásukat, ahol kell. A Normaflore termékek hatóanyaga, a Bacillus clausii igazoltan 14-féle antibiotikum-hatóanyaggal szemben rezisztens, tehát túlél a bélrendszerben, így képes kifejteni jótékony hatását még antibiotikum-kúra esetén is.

  1. Gyógyszerminőség

A készítmények esetében minőségi garanciát jelent a gyógyszerminősítés, mivel ebben az esetben a készítmény szigorú, hatékonyságát egyértelműen bizonyító klinikai vizsgálatokon esik át, mielőtt még a gyógyszertárba kerülne. A Normaflore készítmények gyógyszerként engedélyezett probiotikumok, így azok választása esetén biztos lehet abban, hogy állandóan magas minőséget képviselő, folyamatosan ellenőrzött, a lejáratig biztosan hatékony és biztonságos készítményt vásárolt.

  1. Egyszerű, kényelmes bevétel

A szuszpenzió formájú probiotikumok nagy előnye, hogy gyermekeknek is könnyedén be lehet adni a folyékony, íztelen formának köszönhetően. Továbbá azon időskorú betegek számára is megoldást nyújthat a szuszpenzió forma, akik nyelési nehézségekkel küzdenek. Az egyedülálló szuszpenzió formájú Normaflore íztelen, így bármilyen alkoholmentes italba keverve könnyedén bevehető. A Normaflore család termékei között mindenki megtalálhatja a számára legkényelmesebb formájú probiotikumot. Hiszen a patika polcain megtalálhatóak kapszula, belsőleges por és egyedülálló szuszpenzió gyógyszerformájú Normaflore termékek is.

A Normaflore család 4 irányú védelmet nyújt antibiotikum-kúra esetén:

  • megelőzi az antibiotikum okozta bélflóra károsodást,
  • csökkenti a hasmenés kialakulásának esélyét,
  • helyreállítja a bélflóra egyensúlyát,
  • hozzájárulhat a szervezet védekezőképességéhez.

Annak érdekében, hogy a tudományosan igazolt, pozitív Normaflore-hatások érvényesüljenek fontos, hogy az antibiotikum-kúra során már az első naptól kezdődően szedjük a Normaflore probiotikumot is. Folytassuk a kezelést egészen az antibiotikum-kúra végéig, vagy az azt követő legfeljebb egy hétig, pontosan úgy és abban a mennyiségben, ahogyan az a betegtájékoztatóban feltüntetésre kerül.

SAHU.BCL.16.09.0340q  (2017.10.30.)