ÚJRA A KÖZÖSSÉGBEN

Aki gyereket nevel, annak biztosan ismerős a szeptember-októberi betegséghullám és az ezzel járó többletfeladatok. A családok szinte már készülnek erre az időszakra és eleve nem terveznek semmi komoly programot, amit egy hirtelen jött betegség elsöpörhet. Pedig lehet és érdemes is felkészíteni a szervezetünket a közösségbe kerülés időszakára.

Sokszor elhangzik, hogy az immunerősítés az egyik leghatékonyabb felkészülés az őszi időszakra. Az időjárásváltozás mellett a gyerekek újra elkezdenek óvodába, iskolába járni, a felnőttek is visszatérnek a szabadságukról. Mindannyian tömegközlekedünk a városokban, egyre többször kerülünk nagy csoportokban zárt helyre. A kórokozók zöme fizikai kontaktus útján terjed, – például érintéssel vagy köhögéssel, tüsszentéssel – amelyek azután az egész családon végigsöprő betegséghullámot okozhatnak.

ÍGY TARTSD TÁVOL A FERTŐZÉSEKET A CSALÁDTÓL

Fertőző betegségek támadására télen és nyáron is számíthatunk – csak éppen más és más irányból. Néhány szabályt betartva azonban ezek nagy részét távol tarthatod a családtól.

Kerüljük a tömeget
Amennyire lehet, kerüljük a zárt, levegőtlen tereket, ahol a kórokozók koncentráltabban jelen vannak. Igyekezzünk távolságot tartani az emberekkel.

Mozogjunk eleget
A fizikai kondíció segít leküzdeni a betegségeket, amíg, ha fizikailag le vagyunk gyengülve, egy kisebb fertőzés is ágynak dönthet.

Kerüljük a stresszt
A folytonos rohanás, sok munka kimeríti a szervezetet, ami gyengíti az immunrendszert. A kimerült, hajszolt, rosszul táplált szervezet a betegségekre is fogékonyabb.

AZ IMMUNRENDSZER ÉS A BÉLFLÓRA KAPCSOLATA

Bélflóránk elképesztően összetett, hiszen több tízbillió mikroorganizmus alkotja, legalább 1000 baktérium törzzsel és több mint 3 millió génnel.1

Tekintettel szerteágazó szerepkörére, számos szakember már külön szervként tekint a bélflórára, mely a szervezet bizonyos funkcióinak akadálytalan működését támogatja. 

A bélflóra hozzájárul egyes vitaminok (mint a B- és K-vitamin) előállításához, de fontos szerepe van az immunrendszer támogatásában is, hiszen egyfajta gátat képez a kórokozókkal szemben, így segítve a szervezet védekezését2.

SEGÍTSÜK AZ IMMUNRENDSZERÜNKET!

Nem elég megvédeni a családot az olyan helyzetektől, ahol fertőzéseket szerezhetnek be, hanem képessé kell tenni a gyerekeket és a felnőtteket arra is, hogy felvegyék a harcot a kórokozókkal. Ezért erősíteni kell az immunrendszert minden lehetséges módon. A Normaflore gyógyszerek képesek arra, hogy lerövidítsék a hasmenés idejét, amelyet a szervezetbe jutó bélflóra-károsító kórokozók okoznak.

1Baron S.: Medical Microbiology: Microbiology of the Gastrointestinal Tract Letöltés helye: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7670/ Letöltés ideje: 2020.07.24
2Gut microbiata for health: Everything you always wanted to know about the gut microbiata | letöltés helye: https://www.gutmicrobiotaforhealth.com/en/about-gut-microbiota-info/ letöltés ideje: 2020.07.23. 

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200429 (2022.03.21)