MIKOR BESZÉLHETÜNK HASMENÉSRŐL?

A kisbabáknak általában lágyabb a székletük, de ha a széklet minősége, mennyisége megváltozik és állaga folyékonyabb, vizesebb, akkor hasmenéses állapotról beszélhetünk.

AKUT HASMENÉS

Ha három vagy több alkalommal laza, híg széklet jelentkezik 24 órán belül, de a tünetek két héten belül elmúlnak.

TARTÓS HASMENÉS

A tünetek több mint 14 – 28 napig tartanak, és a székelés gyakran az éjszakai órákban is előfordulhat.

KRÓNIKUS HASMENÉS

4 hétnél tovább is elhúzódhat, és egyes esetekben egészen komoly betegségekre vezethető vissza.2

MIRE FIGYELJÜNK HASMENÉSKOR?

A bakteriális vagy vírusos hasmenés gyakran előfordul a közösségbe járó gyermekeknél, akik egymástól gyorsan elkapják a piszkos kézzel vagy tárgyakkal terjedő betegségeket.

A legnagyobb veszélyt a kiszáradás jelenti, ezért rendkívül fontos a folyadékbevitel. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, a gyors orvosi diagnózis és kezelés elengedhetetlenné válik: szomjúság, szájszárazság, kiszáradt bőr, vizelés hiánya vagy kritikus mértékűre csökkenése, súlyos gyengeség, szédülés, fejfájás, elszíneződött vagy sötét vizelet.3

Tedd ellenállóbbá gyermeked szervezetét!

  • Töltsetek minél több időt a szabadban
  • Szellőztesd a szobáját naponta többször is
  • Biztosíts elegendő, pihentető alvást4

HASMENÉS OKAI

A hasmenéses betegségek az év bármely szakában jelentkezhetnek, hiszen azoknak nincsen igazi szezonjuk. A hasmenésnek számos oka lehet, mi a leggyakoribbakat mutatjuk most be.

ANTIBIOTIKUM-KÚRA

Az antibiotikumos kezelés hatására a bélben lévő baktériumok sokfélesége és száma is megváltozik, ez pedig hasmenést okozhat.

TUDJ MEG TÖBBET
VISSZATÉRÉS A KÖZÖSSÉGBE

Egy nyári szünet után a közösségekben elkerülhetetlenek a találkozások a kórokozókkal, amik sokszor hasmenéses tüneteket okoznak.

TUDJ MEG TÖBBET
UTAZÁS KÖZBEN

Utazáskor a nem megfelelően előkészített étel vagy ital útján a szervezetünkbe juthatnak a bélflóra-károsodást és ezzel hasmenést okozó mikroorganizmusok.

TUDJ MEG TÖBBET

HOGYAN SEGÍT A NORMAFLORE5?

Ma már tudjuk, hogy bélrendszerünk jó és rossz baktériumainak egyensúlya nem csak mindennapi közérzetünkre van hatással, de hosszú távon is kihathat szervezetünk működésére.

A Normaflore-ban5 lévő Bacillus clausii spórák milliárdjai segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.
A Normaflore5 tehát hozzájárul a kellemetlen hasmenéses tünetek megszűnéséhez és a bélrendszer egészségének megőrzéséhez.

GYEREKEK BÉLFLÓRÁJA

Bélflóránk elképesztően összetett, hiszen több tízbillió mikroorganizmus alkotja, legalább 1000 baktérium törzzsel és több mint 3 millió génnel.6

Ezek a baktériumok kulcsszerepet játszanak a gyermekek egészségének megőrzésében, valamint csökkentik a betegségek és a megbetegedések kockázatát.

A bélflóra az élet korai éveiben alakul ki. Ez egy nagyszerű időszak arra, hogy erős és egészséges bélrendszeri egészséget építsünk ki a gyermekeknél.7

TUDJ MEG TÖBBET

GYEREKEK KEZELÉSÉRE AJÁNLJUK

A gyermekek bélflórájának egyensúlya is könnyen felborul és gyakran lépnek fel hasi panaszok. Ezekben az esetekben probiotikumokkal segíthetünk a kicsik bélflóra-egyensúlyának visszaállításában.

NORMAFLORE

2 milliárd Bacillus Clausii spóra adagonként

  • Elsősorban gyerekeknek
  • Vény nélkül kapható gyógyszer

A Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd, négy fajta, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spórát tartalmaz adagonként. Hatóanyagmennyisége miatt elsősorban csecsemőknek és gyermekeknek ajánljuk, az antibiotikum-kúra első napjától kezdve vagy akut hasmenés8 kiegészítő kezelésére.

ÉRDEKEL

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Hasznos cikkek, tanácsok, érdekességek, hogy egészségesebben, tudatosabban élj és gyógyulj.

1Arató András: Diarrhea csecsemő- és gyermekkorban. LAM 2009;19(4–5):284–287.
2Dr. Bajor Judit, PTE KK I. Sz. Belgyógyászati Klinika: Hasmenéshez vezető okok és kezelésük Letöltés helye: http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/hasmeneshez_vezeto_okok_es_kezelesuk Letöltés ideje: 2019.03.02.
3Medical News Today: Diarrhea: Causes, Symptoms and Treatments Letöltés helye: https://www.medicalnewstoday.com/articles/158634.php Letöltés ideje: 2019.03.02.
4Babaszoba.hu: Immunrendszerünk Letöltés helye: https://www.babaszoba.hu/articles/kisgyerek/Immunrendszerunk?aid=20080210230645 Letöltés ideje: 2019. 03.02.
5Normaflore belsőleges szuszpenzió vény nélkül kapható gyógyszer OGYI-T-10357/01 10 × 5ml, OGYI-T-10357/02 20 × 5ml, OGYI-T-10357/05 30 × 5ml, Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió vény nélkül kapható gyógyszer, OGYI-T-10357/06 10 × 5 ml, OGYI-T-10357/07 20 × 5 ml
6Baron S.: Medical Microbiology: Microbiology of the Gastrointestinal Tract Letöltés helye: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7670/ Letöltés ideje: 2020.07.24.
7https://www.oac.edu.au/news-views/the-importance-of-good-gut-health-in-children/ Letöltés ideje: 2022.03.25.
8Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés kiegészítő kezelésére

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200351 (2022.03.09)