MI IS AZ A BÉLFLÓRA ÉS MI A FELADATA?

A bélflóra az emésztőrendszerben található mikroorganizmusok (baktériumok) összességét jelenti. Az immunrendszerünk 70 %-ban a bélrendszerben található baktériumokra támaszkodik, ezért, ha összetételük átalakul vagy sérül, az a testünk védekezőképességére is azonnali hatással van.1

Ezek a baktériumok kulcsszerepet játszanak a gyermekek egészségének megőrzésében, valamint csökkentik a betegségek és a megbetegedések kockázatát. A bélflóra az élet korai éveiben alakul ki. Ez egy nagyszerű időszak arra, hogy erős és egészséges bélrendszeri egészséget építsünk ki a gyermekeknél.2

A GYEREKEK BÉLFLÓRÁJÁNAK ALAKULÁSA AZ ELSŐ 3 ÉVBEN

Az újszülött csecsemők bélflórája az első időszakban teljesen kialakulatlan még. Hónapokig, sőt évekig formálódik az emésztőrendszer baktériumainak szimbiózisa a kicsik szervezetében, amit eközben számos külső hatás ér, ezért különösen fontos, hogy körültekintően tápláljuk és óvjuk a babákat ebben az életkorban. A bélflóra fokozatosan alakul ki náluk különféle környezeti hatások és természetesen a táplálkozás eredményeként. A baba megfelelő gondozása és táplálása ezért óriási jelentőséggel bír a későbbi élete szempontjából is, hiszen ilyenkor dől el, milyen hatékony immunrendszer alakul ki a gyermekben.

A bélflóra következő nagy átalakulása akkor következik be, amikor a cseperedő gyermek szilárd ételes táplálkozásra áll át. Ebben az időszakban a baktériumegyensúly átmenetileg megbillen, az immunrendszer és az emésztőrendszer védtelenebbé válik. Ilyenkor a gyermekek kiszolgáltatottabbak a fertőzésekkel szemben és könnyen kialakulhatnak a későbbi évekre is kiható betegségek – például különféle allergiák.1

AMIKOR A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYA FELBORUL

A bélflóra meggyengülése, egyensúlyának megbomlása sokszor kellemetlen hasmenéses tünetekkel járhat. Gyerekeknél a legnagyobb veszélyt – a megnövekedett folyadékvesztés miatt – a kiszáradás jelenti.

ANTIBIOTIKUM-KÚRA

Az antibiotikumos kezelés hatására a bélben lévő baktériumok sokfélesége és száma is megváltozik, ez pedig hasmenést okozhat.

TUDJ MEG TÖBBET
VISSZATÉRÉS A KÖZÖSSÉGBE

Egy nyári szünet után a közösségekben elkerülhetetlenek a találkozások a kórokozókkal, amik sokszor hasmenéses tüneteket okoznak.

TUDJ MEG TÖBBET
UTAZÁS KÖZBEN

Utazáskor a nem megfelelően előkészített étel vagy ital útján a szervezetünkbe juthatnak a bélflóra-károsodást és ezzel hasmenést okozó mikroorganizmusok.

TUDJ MEG TÖBBET

MIÉRT FONTOS A PROBIOTIKUM?

A probiotikumokban található jótékony baktériumok segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így nagymértékben hozzájárulnak a kellemetlen tünetek megszűnéséhez.

MEGELŐZÉS

Az antibiotikum-kúrával együtt járó hasi panaszok elkerülése érdekében a gyógyszertárból már az antibiotikummal együtt beszerezhetjük a számunkra megfelelő Normaflore gyógyszereket.

TÜNETENYHÍTÉS

Hasmenés esetén segítségünkre lehetnek a klinikai vizsgálatok által bizonyított hatékonyságú, vény nélkül kapható Normaflore probiotikum gyógyszerek.

IMMUNERŐSÍTÉS

A Normaflore Immune étrend-kiegészítő azoknak segít, akik cink- és szeléntartalékai megcsappantak és ennek hatására érzékenyebbek lehetnek a különböző kórokozók támadásaira.

GYEREKEK KEZELÉSÉRE AJÁNLJUK

A gyermekek bélflórájának egyensúlya is könnyen felborul és gyakran lépnek fel hasi panaszok. Ezekben az esetekben probiotikumokkal segíthetünk a kicsik bélflóra-egyensúlyának visszaállításában.

NORMAFLORE

2 milliárd Bacillus Clausii spóra adagonként

  • Elsősorban gyerekeknek
  • Vény nélkül kapható gyógyszer

A Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd, négy fajta, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spórát tartalmaz adagonként. Hatóanyagmennyisége miatt elsősorban csecsemőknek és gyermekeknek ajánljuk, az antibiotikum-kúra első napjától kezdve vagy akut hasmenés3 kiegészítő kezelésére.

ÉRDEKEL

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Hasznos cikkek, tanácsok, érdekességek, hogy egészségesebben, tudatosabban élj és gyógyulj.

1https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33803407/ Letöltés ideje: 2022.03.30.
2https://www.oac.edu.au/news-views/the-importance-of-good-gut-health-in-children/ Letöltés ideje: 2022.03.25.
3Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés kiegészítő kezelésére.

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Normaflore Immune étrend-kiegészítő por tasakban édesítőszerrel, Bacillus Clausii (SIN) spórával, cinkkel és szelénnel.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200431 (2022.03.21)