MI IS AZ A BÉLFLÓRA ÉS MI A FELADATA?

A bélflóra az emésztőrendszerben található mikroorganizmusok (baktériumok) összességét jelenti. Az immunrendszerünk 70 %-ban a bélrendszerben található baktériumokra támaszkodik, ezért, ha összetételük átalakul vagy sérül, az a testünk védekezőképességére is azonnali hatással van.1

Bélflóránk elképesztően összetett, hiszen több tízbillió mikroorganizmus alkotja, legalább 1000 baktérium törzzsel és több mint 3 millió génnel.2 A bélflóra hozzájárul egyes vitaminok, mint a B- és K-vitamin előállításához.

MIÉRT FONTOS AZ EGÉSZSÉGES BÉLFLÓRA?

Nem is gondolnánk, hogy a bélflóra mennyi mindenben segíthet szervezetünknek, védelmet nyújt és közvetlenül befolyásolhatja életminőségünket. Éppen ezért nem mindegy milyen állapotban van ez a folyton változó, kulcsfontosságú rendszer.

Az egészséges bélflórának fontos szerepe van az immunrendszer támogatásában is, egyfajta gátat képez a kórokozókkal szemben, így segítve a szervezet védekezését, továbbá működése fontos szerepet játszhat az egészséges és kiegyensúlyozott emésztés fenntartásában is.3

AMIKOR A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYA FELBORUL

Bélflóránk egy folyton változó, kulcsfontosságú rendszer. A bélflóránkban történő változások komoly betegségeket is okozhatnak, amik negatív hatással lehetnek az addig egészséges szervezet működésére.

Antibiotikum-kúra

Az antibiotikumos kezelés hatására a bélben lévő baktériumok sokfélesége és száma is megváltozik, ez pedig hasmenést okozhat.

TUDJ MEG TÖBBET
Visszatérés a közösségbe

Egy nyári szünet után a közösségekben elkerülhetetlenek a találkozások a kórokozókkal, amik sokszor hasmenéses tüneteket okoznak.

TUDJ MEG TÖBBET
Utazás közben

Utazáskor a nem megfelelően előkészített étel vagy ital útján a szervezetünkbe juthatnak a bélflóra-károsodást és ezzel hasmenést okozó mikroorganizmusok.

TUDJ MEG TÖBBET

MIÉRT FONTOS A PROBIOTIKUM?

A probiotikumokban található jótékony baktériumok segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így nagymértékben hozzájárulnak a kellemetlen tünetek megszűnéséhez.

Megelőzés

Az antibiotikum-kúrával együtt járó hasi panaszok elkerülése érdekében a gyógyszertárból már az antibiotikummal együtt beszerezhetjük a számunkra megfelelő Normaflore gyógyszereket.

Tünetenyhítés

Hasmenés esetén segítségünkre lehetnek a klinikai vizsgálatok által bizonyított hatékonyságú, vény nélkül kapható Normaflore probiotikum gyógyszerek.

Immunerősítés

A Normaflore Immune étrend-kiegészítő azoknak segít, akik cink- és szeléntartalékai megcsappantak és ennek hatására érzékenyebbek lehetnek a különböző kórokozók támadásaira.

ELSŐSORBAN FELNŐTTEK SZÁMÁRA AJÁNLJUK

Bakteriális vagy vírus eredetű, gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenésesetén a Normaflore probiotikumban található Bacillus Clausii nevű jótékony baktériumok segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.

NORMAFLORE EXTRA

4 milliárd Bacillus Clausii spóra adagonként

  • Elsősorban felnőtteknek
  • Vény nélkül kapható gyógyszer
  • Napi egy adag elegendő

A Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió, négy fajta, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spórát tartalmaz adagonként. Ideális segítség az egész család számára: felnőtteknek, serdülőknek és gyerekeknek is akut hasmenés4, valamint antibiotikum kúra esetén.

ÉRDEKEL

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Hasznos cikkek, tanácsok, érdekességek, hogy egészségesebben, tudatosabban élj és gyógyulj.

1https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33803407/ Letöltés ideje: 2022.03.30.
2Baron S.: Medical Microbiology: Microbiology of the Gastrointestinal Tract Letöltés helye: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7670/ Letöltés ideje: 2020.07.24.
3Gut microbiata for health: Everything you always wanted to know about the gut microbiata | letöltés helye: https://www.gutmicrobiotaforhealth.com/en/about-gut-microbiota-info/ letöltés ideje: 2020.07.23.
4Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés kiegészítő kezelésére.

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Normaflore Immune étrend-kiegészítő por tasakban édesítőszerrel, Bacillus Clausii (SIN) spórával, cinkkel és szelénnel.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200432 (2022.03.21)