KINEK AJÁNLJUK?

Hatóanyag mennyisége miatt elsősorban gyerekek kezelésére ajánljuk, az antibiotikum-kúra első napjától kezdve vagy akut hasmenés1 kiegészítő kezelésére.

ADAGOLÁS

CSECSEMŐKNEK, GYERMEKEKNEK ÉS SERDÜLŐKNEK

1-2 tartály (2-4 milliárd Bacillus clausii spóra) naponta

FELNŐTTEKNEK

2-3 tartály (4-6 milliárd Bacillus clausii spóra) naponta

MIKOR SZEDJEM?

MIÉRT A NORMAFLORE2?

MERT ELLENÁLL A GYOMORSAVNAK

Fontos, hogy a probiotikum hatóanyaga eljusson a bélrendszerbe és ott fejtse ki jótékony hatását. A Normaflore-t úgy fejlesztettük ki, hogy ellenálljon a gyomorsavnak, az emésztőenzimeknek vagy a hőhatásoknak.

MERT PRAKTIKUS A HASZNÁLATA

A Normaflore2 probiotikumot könnyű bevenni, mert színtelen, szagtalan és ízetlen folyadék. A kisgyermekes családok is kedvelik, hiszen önmagában, vagy szinte bármivel (például vízben, tejben, teában, narancslében elkeverve stb.) beadható a gyerekeknek trükkök és küzdelmek nélkül is.

MERT IGAZOLTAN LERÖVIDÍTI A HASMENÉST

Annak érdekében, hogy a sokszor rendkívül kellemetlen hasmenéses tünetek idejét minél inkább lerövidítsük, javasolt Normaflore2 probiotikum szedése.3

MERT ELLENÁLL SZÁMOS ANTIBIOTIKUMNAK

Az antibiotikumok nemcsak a betegség kórokozóit, hanem a bennünk élő jótékony baktériumokat is elpusztíthatják. A Normaflore2 igazoltan ellenáll 14-féle antibiotikum-hatóanyagnak, így hozzájárul a sérült bélflóra helyreállításához.

HOGYAN HAT A BACILLUS CLAUSII?

Antibiotikum-kúra vagy az emésztőrendszert érintő, bakteriális vagy vírusos eredetű hasmenés hatására a bélflóránk egyensúlya felborul. Ilyenkor a szervezetünknek szüksége van a bélrendszer megerősítésének támogatására.

A Bacillus clausii feltételezhetően a bél normál flórájához tartozó rendkívül ellenálló baktériumtörzs. Ez azért fontos, mert így a spóraforma sértetlenül el tudja érni a béltraktust és ott kifejteni jótékony hatását, amivel segít a szervezet immunrendszerének.

A Bacilus clausii különböző vitaminok, különösen a B vitamin-csoport termelésére képes. A kutatások azt mutatják, hogy a Bacillus clausii baktérium spórái lejutást követően a bélfalon megtapadva nem csak túlélni, de baktériummá alakulva szaporodni is képesek a bélflórában. Ezután a megfelelő számú jótékony baktérium az immunválaszok serkentésével képes hozzájárulni az emberi szervezet egészségéhez.4

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amik a Normaflore2 alkalmazásakor a leggyakrabban felmerülnek.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE
  • Abszolút. A Normaflore2 kíméletes megoldás, amely nem irritálja a gyomrot. Hasonlóképpen, a Normaflore2 étkezés utáni bevétele nem akadályozza meg, hogy a hatóanyag oda jusson, ahova kell.

  • Mivel a Normaflore2 glutén-, laktóz-, cukor-, és tejmentes, így a fogyasztása kényelmes és biztonságos. Mindemellett fontos, hogy a gyógyszer szedése előtt minden kismama konzultáljon a háziorvosával, kezelőorvosával.

  • Az áttetsző folyadéknak szinte nincs is semmilyen íze. A tartály felrázása után egyből fogyasztható, vagy folyadékba öntve is megiható.

  • Heveny hasmenés esetén a kezelés javasolt időtartama: 5-7 nap. Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, keresd fel a kezelőorvosod.

  • Annak érdekében, hogy megelőzzük a bél normál baktériumflórájának károsodását, illetve az ennek következtében kialakult hasmenést, érdemes az antibiotikum-kezelés ideje alatt, illetve azt követően legfeljebb 1 hétig alkalmazni a Normaflore-t2.

  • A készítmény esetleges túladagolása következtében kialakult tünetekről ezidáig nincsenek adatok. Ha pedig véletlenül kihagytál egy adagot, akkor ne vegyél be kétszeres adagot a pótlására, mert ezzel már nem pótolod a kiesett mennyiséget, hanem folytasd az adagolást az előírtaknak megfelelően.

HOL KAPHATÓ?

Nézd meg, hol tudod beszerezni Magyarország elsőszámú probiotikumát.5

MUTASD

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Hasznos cikkek, tanácsok, érdekességek, hogy egészségesebben, tudatosabban élj és gyógyulj.

1Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés kiegészítő kezelésére
2Normaflore belsőleges szuszpenzió vény nélkül kapható gyógyszer OGYI-T-10357/01 10 × 5ml, OGYI-T-10357/02 20 × 5ml, OGYI-T-10357/05 30 × 5ml, Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió vény nélkül kapható gyógyszer, OGYI-T-10357/06 10 × 5 ml, OGYI-T-10357/07 20 × 5 ml
3Laniro G, Rizzatti G, Plomer M, Lopetuso L, Scaldaferri F, Franceschi F, Cammarota G, Gasbarrini A. Bacillus clausii for the Treatment of Acute Diarrhea in Children: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2018; 10(8):1074. https://doi.org/10.3390/nu10081074
4M. C. Urdaci: Bacillus clausii Probiotic Strains.

5Az IQVIA 2023 teljes éves adatok alapján a Normaflore a legnagyobb számban eladott termék 03F1-es piacon.

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200329 (2022.03.07)
MAT-HU-2200331 (2022.03.07)