KUTATÁS ANTIBIOTIKUMMAL ÖSSZEFÜGGŐ PROBIOTIKUM KEZELÉS KÖRÉBEN

2 perces olvasmány

Az INSPIRA RESEARCH KFT. a SANOFI- AVENTIS Zrt. megbízásából 2019. májusában végzett egy OTC Brand monitor kutatást Magyarországon a probiotikum kategóriában antibiotikummal összefüggő probiotikum kezelés körében.

Összesen 300 főt kérdeztek meg a 18-59 korosztályból, akik az elmúlt 6 hónapban szedtek antibiotikumot. A kutatás módszertana kvantitatív kutatás, CAPI (számítógéppel támogatott személyes interjú) adatfelvétellel, a célcsoportra nem, korcsoport és regionális eloszlás szerint reprezentatív mintán.

Az eredmények alapján elmondható, hogy a kutatást megelőző fél évben a megkérdezett felnőtt antibiotikum használók 53%-a tapasztalt hasmenést. Közülük 61% már az antibiotikum-kúra első napjától használ probiotikumot. Gyermekek körében jóval kevesebb esetben, 25%-uknál fordul elő hasmenés antibiotikum-kúra során. Ennek oka, hogy gyermekek esetén a hasmenést, a bélflóra károsodását teljesen máshogy értékelték a megkérdezettek. Így 79%-uknak antibiotikum-kúra esetén azonnal kiváltják a probiotikumot. A megkérdezettekről átlagosan elmondható, hogy 31% megelőzésre, 34% a bélflóra helyreállítására, míg 34% elsődlegesen a hasmenés kezelésére szed probiotikumot. A probiotikum kiválasztásánál a patikai dolgozónak nagy szerepe van, a vásárlók 61%-ának expediáló ajánlott probiotikum márkát.1

A Normaflore-t a megkérdezett felnőttek 96%-a ismerte és 61%-a rendszeresen alkalmazza.1

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Hasznos cikkek, tanácsok, érdekességek, hogy egészségesebben, tudatosabban élj és gyógyulj.

1 INSPIRA RESEARCH KFT.: OTC Brand Monitor, Antibiotikummal összefüggő kezelés, 2019. május, minta szám: 300 fő módszertan: kvantitatív CAPI adatfelvétel, mintavétel: véletlen sétás és kvóta alapú mintavétel, a célcsoportra nem, korcsoport és régió alapján reprezentatív minta.

A Normaflore belsőleges szuszpenzió, Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió a Bacillus clausii 4 törzsének (O/C, N/R, SIN, T) spóráit tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Normaflore Immune étrend-kiegészítő por tasakban édesítőszerrel, Bacillus Clausii (SIN) spórával, cinkkel és szelénnel.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Opella Healthcare Commercial Kft.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet
TEL.: (+36 1) 505 0050
WEB: www.sanofi.hu
GYÓGYSZER- ÉS EGYÉB TERMÉKINFORMÁCIÓ:
(+36 1) 505 0055

MAT-HU-2200457 (2022.03.25)